Aquila
Aquila

Contact Us Today:

Aquila UAS Ltd
21 Fair Road

Kilkeel

BT34 4LS

 

info@aquila-uas.com

 

07738 362742

 

Or use our contact form.

Aquila UAS only use BNUC-S™ Qualified Pilots
Hub for Commercial UAV Operators

Get Social with Us.

Are you on our visitor map?

LÉGI FELMÉRÉS ÉS térkép készítés

A Pilóta Nélküli Rendszerek ( UAS- Unmanned Arial System ) az adatok illetve képanyag rögzítésének lehetőségét egy teljesen új szintre emeli. Általa a képi kidolgozás és az ezzel szorosan összefüggő folyamat ellenőrzés, változás vezetés egy egészen új, széles tárháza nyílik meg előttünk.

 

A pilóta nélküli rendszer segítségével lehetőség nyílik költséghatékony módon, nagyfelbontású és nagypontosságú ortofotók ( fotótérképek ), 3D modellek és pontfelhők készítésre.  Az ortofotók tökéletes forrásnak bizonyulnak tervezési alaptérképek elkészítéséhez. Általuk megjeleníthető a domborzat  3D „fotorealisztikus” képe. A  légi felvételek által nyomon követhetővé válnak az adott fejlesztési területen végbemenő változások.

 

Egy másik szemszöge a domborzatmodellezésnek a 3D megjelenítési mód, amely megnövekedett népszerűségnek örvend mind az új és a már tervezett fejlesztések, beruházások körében.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy az egyik legnépszerűbb termék, a Digitális Magassági Modell ( DEM- Digital Elevation Models ) , amely rengeteg felhasználási lehetőséget rejt magában.

A 3D modellezés a valóság rögzítésének legpontosabb és legközérthetőbb módja, ezért egy 3D dokumentációs modell biztos alapja lehet a tervezésnek, döntéshozatalnak, üzemeltetésnek, átalakításnak vagy felújításnak. 

 

A Pilóta Nélküli Rendszer ( UAS ) beépített kamerájával gyűjtött adatok lehetővé teszik 3D-s modellek, térképek és pontfelhők előállítását. Az általuk közvetített információ igazán hasznos eszköze az adott terület domborzatának feltérképezésére. Lényege a pontfelhők gyors és hatékony kezelése, a pontok szükség szerinti redukálása, szűrése, ezzel biztosítva a legoptimálisabb eredmény elérését.

 

Kérjük látogassa meg Vimeo csatornánkat, hogy betekintést nyerhessen néhány projektünkbe.

 

ELEMZÉS ÉS MEGJELENÍTÉS

 

Virtuális geodéziai szoftver által könnyen összeköthetőek a Pilóta Nélküli Rendszer által rögzített adatok és a hagyományos domborzati mérésekkel szerzett paraméterek. Ezáltal a nagyobb mennyiségű adat is könnyen kezelhetővé válik, így a Pilóta Nélküli Rendszer által rögzített ortofotók és a magassági modellek összekapcsolásával egy virtuális környezet létrehozására nyílik lehetőség. Előnyei:

  • Gyors megjelenítés
  • Törésvonalak és referenciapontok megjelenítése 3D-s környezetben
  • Magassági szintvonalak, lejtők, lejtő irányainak valós, adott idejű megjelenítése
  • Földtömeg számítása
  • Közvetlen exportálás CAD megjelenítésre

VIRTUÁLIS MÉRÉS

 

Az ügyfél által mérni kívánt területen meghatározott vonalak illetve pontok után kutatunk, ami által a topográfiai rajzok elkészíthetőek.

A különös figyelemmel kiválasztott vonalak és pontok biztosítják, hogy a lehető legpontosabban meghatározzuk az adott táj körvonalait.

Ez a folyamat megjeleníthető virtuális környezetben a virtuális geodéziai szoftver által. Ehhez elengedhetetlen szakértőink tapasztalata, ilyen módon a legmegfelelőbb kontúrokat és pontokat kiválasztva, a legpontosabb topográfiai megjelenítést kapjuk. 

 

FÖLDTÖMEG SZÁMÍTÁS

 

Virtuális szoftverünk által lehetőség nyílik az UAS által feltérképezett pontok és a magassági modell segítségével térfogat számításokra.  Az adott  földtömeg kiszámításához a szoftver biztosít gyors és pontos számításokat.

 

Print | Sitemap
© Aquila UAS Ltd